• Rónay Barbara. Hormontanácsadó, dietetikus

GARLIC + PARSLEY STAR

GARLIC + PARSLEY STAR
1 év garancia
Értékelés:

Cikkszám: Starlife-018

Jellemzők:
A készítmény fő komponensként fokhagyma (Allium sativum) gumó-kivonatot tartalmaz. A fokhagyma története egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, ahol szent növénynek számított. A különleges ízű és illatú fűszernövény az egész Földön népszerűvé vált. A széles körben ismert és alkalmazott növény napjainkban a legnépszerűbb gyógynövények közé tartozik. Hatóanyagai közül legjellemzőbb az alliin, de tartalmaz más szerves kénvegyületeket is pld. allicint, ajoént és számos szulfidot. Jellegzetes szaga ezeknek a kéntartalmú vegyületeknek tulajdonítható. A fokhagyma kapcsolata az egészséggel igen sokrétű. Előnyösen befolyásolhatja a vér összkoleszterin, illetve LDL-koleszterin szintjét, növeli a HDL koncentrációját. Elősegíti az LDL/HDL hányados kedvező alakulását. Pozitív hatással van a vér triglicerid szintjére is. E hatásoknak köszönhetően a fokhagyma-kivonat, hatásosan alkalmazható ateroszklerózisban, az érelmeszesedés megelőzésében. Részt vesz a kardiovaszkulásris rendszer egészségének megőrzésében. Elősegíti a vérnyomás normál szinten tartását. Hozzájárulhat a bélcsatorna mikrobiológiai egyensúlyának fenntartásához, fokozza a káros mikroorganizmusokkal (gombákkal, baktériumokkal) szembeni ellenálló-képességet. Bizonyítottan antioxidáns, antibakteriális, antimikotikus, antivirális hatású, ennek köszönhetően a légúti rendszer egészségét is segíti. Hozzájárul a szervezet antioxidáns kapacitásának megőrzéséhez, az oxidatív stressz káros hatásainak kivédéséhez.
petrezselyem (Petroselinum crispum) közismert zöldség- és fűszernövény. Elterjedtsége a Földközi-tenger partjától kiindulva az egész világra kiterjed. A drogot a szárított levele és föld feletti része adja, melynek fő hatóanyagai az illóolajak, flavonoidok, vitaminok (C- és E-vitamin). Az illóolaj és flavonoid hatóanyagoknak köszönhetően szerepe van a vese egészséges működésének fenntartásában. Veseműködést serkentő, vizelet-kiválasztást fokozó, vízhajtó hatású, részt vesz a kövek kialakulásának gátlásában.
Az illóolajok segítik a lehelet frissen tartását, serkentőleg hatnak az emésztésre. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatását is leírja a szakirodalom. 

A termék hatóanyagai

  •  kedvezően befolyásolják a vér lipid paramétereit
  •  elősegítik a szív- és érrendszer egészségének megőrzését
  •  fokozzák a mikroorganizmusokkal szembeni ellenálló-képességet
  •  a légúti rendszer egészségét is védik
  •  antioxidánsként a káros oxidatív folyamatok gátlását végzik
  •  a vizelet-kiválasztást, a vese egészséges működését támogatják
  •  lehelet-frissítő, emésztést segítő hatásúak OÉTI: 6581/2010

FENTI MEGÁLLAPÍTÁSOK NEM AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET SZAKVÉLEMÉNYE. A TERMÉKEK NEM SZOLGÁLNAK BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.

Javasolt adagolás
1 kapszula 2× naponta.

Összetétel
Összetevők 2 kapszulában: szójabab olaj, csomósodást gátló: szilícium-dioxid; fokhagyma (Allium sativum, gumó, kivonat, megfelel 1 g friss fokhagymának) 10 mg; petrezselyem (Petroselinum crispum, levél koncentrátum, megfelel 200 mg friss petrezselyemnek) 0,4 mg; színezék: réz-klorofillin komplex. Zselatin kapszula. 
A gyorsabb tájékozódás érdekében a hatóanyagok mennyisége a kivonatoknál a tényleges (eredeti) mennyiségben van feltüntetve.

Figyelmeztetés
Gyermekeknek 3 éves kor alatt nem ajánlott. A termék nem helyettesíti akiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagolást.Gyermekek elől elzárva kell tartani! Tárolás: száraz, sötét helyen. Minőségétmegőrzi: lásd a doboz nyakán EXP (nap/hó/év).

Ár: 4 340 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!