• Rónay Barbara. Hormontanácsadó, dietetikus

MIGRELIFE STAR

MIGRELIFE STAR
1 év garancia
Értékelés:

Cikkszám: Starlife-024

Jellemzők:
A készítmény menta és rozmaring fűszernövényeket, valamint az őszi margitvirág levelének kivonatát tartalmazza. Az összetevők a fej és a gyomor tünetmentes, jó egészségének fenntartását segítik. A termék alkotó komponensei közül a borsmenta (Mentha x piperita) napjaink egyik legnépszerűbb, legismertebb gyógynövénye. A 17. században keresztezéssel állították elő. Levele és illóolaja hivatalos drog. Élettani szempontból legértékesebb összetevője az illóolaj, melyből 1-3 %-nyi mennyiséget tartalmaz. Illóolajának fő komponense a mentol és származékai, de említésre méltó flavonoid és rozmaringsav-származék tartalma is. A borsmenta illóolajának hatásmechanizmusa jól felderített. Pozitív hatása van a bélrendszer simaizmaira, de a levél flavonoidjainak köszönhetően az epe normál működésében is szerepe van. A hörgőkben csökkenti a viszkózus nyák termelődését, ugyanakkor serkenti a hígabb váladékot termelő mirigyek működését, így a váladék köhögéskor könnyebben eltávolítható. Antibakteriális és hűsítő hatású. Újabb kutatások szerint hatásosan alkalmazható a fej tünetmentes, jó egészségének fenntartásában is. A rozmaring (Rosmarinus officinalis) Dél-Európában, a Földközi-tenger medencéjében őshonos évelő, örökzöld cserje. Levele és illóolaja hivatalos drog. Alkoholos kivonata - Aqua Reginae Hungariae néven - a 17. századtól napjainkig Európa szerte az izületi és mozgásszervi panaszok enyhítésének kedvelt szere volt. A rozmaringlevél 1-2,5 % illóolajat és minimálisan 3 % rozmaringsavban kifejezett hidroxi-fahéjsav származékot tartalmaz. Illóolajának legjellemzőbb komponensei az 1,8 cineol, az alfa-pirén, a kámfor és a borneol. A levél diterpén hatóanyagainak köszönhető a növény antioxidáns hatása. Fogyasztása elősegítheti a gyomor, a gasztrointesztinális jó közérzet fenntartását, az enyhe emésztési panaszok pl. teltségérzet, puffadás elkerülését. Vizsgálatokban antibakteriális, májvédő és gyulladáscsökkentő hatását is igazolták. Az őszi margitvirág (Tanacetum parthenium) már az ókorban is elismert gyógynövény volt Európában és Észak-Amerikában. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos drog. A növény 1 % szeszkviterpénlakton-keveréket (jelentős részben partenolid), 0,75 % illóolajat (kámfor, pinén), valamint flavonoid-glikozidokat tartalmaz. Preklinikai és humán vizsgálatokkal igazolták pozitív hatását a fejfájás, a migrén tüneteinek csökkentésére. Közreműködhet a szervezet erőnlétének fokozásában, a lázas, fájdalommal járó állapotok mérséklésében, a fizikai és mentális jó közérzet fenntartásában is. Olaszországban fűszernövényként és emésztésserkentőként is használatos. 

A készítmény hatóanyagai

  • részt vesznek a szervezet gasztrointesztinális jó közérzetének fenntartásában
  •  hozzájárulnak a máj- és epe egészségének megőrzéséhez
  •  elősegíthetik a fej tünetmentes állapotának fenntartását
  •  hatással vannak az emésztésre
  •  antioxidáns, antibakteriális, lázcsillapító és gyulladást mérséklő hatásúak 


OÉTI: 4152/2008

FENTI MEGÁLLAPÍTÁSOK NEM AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET SZAKVÉLEMÉNYE. A TERMÉKEK NEM SZOLGÁLNAK BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.

Javasolt adagolás
1 kapszula 2× naponta.

Összetétel
Összetevők 2 kapszulában: Margitvirág (Tanacetum parthenium, levél, 10:1 arányú kivonataa) 1.600 mg; menta (Mentha piperita, levél) 1.200 mg; maltodextrin; rozmaring (Rosmarinus officinalis, levél, 4:1 arányú kivonata) 300 mg; csomósodásgátló: magnézium-sztearát, szilícium-dioxid. Zselatin kapszula.
A gyorsabb tájékozódás érdekében a hatóanyagok mennyisége a kivonatoknál a tényleges (eredeti) mennyiségben van feltüntetve.

Figyelmeztetés
Fogyasztása gyermekeknek 3 éves kor alatt, terhes és szoptató nőknek nem ajánlott. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagolást. Gyermekek elől elzárva kell tartani! Tárolás: száraz, sötét helyen. Minőségét megőrzi: lásd a doboz nyakán EXP (nap/hó/év).

Ár: 7 378 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!