• Kedves Pácienseink!

    Kedves Pácienseink!

    Aktuális járványügyi szabályokat betartva rendelőinkben Covid nyilatkozatot kitöltve és hőmérséklet ellenőrzés után maszkban fogadjuk pácienseinket!

Mustármag-kúra

2015.01.20.

Mustármag-kúra

Pici magocska, óriási hatással!

A mustármag az ősi gyógymód és a mai holisztikus gyógyításnál alkalmazott csodás fűszer.

Erről a barna, magos fűszerünkről érdemes tudni, hogy rengeteg szervezetünknek hasznos tápanyagot tartalmaz. Megtalálhatóak benne az omega3 zsírsavak, melyek szerepet játszanak az emésztőrendszer fertőtlenítésében, de a szelén, vas, magnézum, kálcium, foszfor és egy olyan esszenciális aminosav is, ami a boldogsághormonok előnyaga a tripthophan. Ez utóbbi pozitív mellékhatása, hogy képes csökkenteni az édességek utáni sóvárgást. A mustármag diétába, méregtelenítésbe egyaránt beépíthető, mert rengeteg rostot tartalmaz, ezért természetes úton szabályozza a metabolikus folyamatokat.

Hashajtó hatása nincs, de bő székletet eredményez, mivel a magok fokozatosan leradírozzák a bélfalra tapadt, beszáradt salakanyagot.

Mire jó még a mustármag?

  • segíthet a bőrproblémákban
  • megszüntetheti a körmök törékenységét
  • megakadályozhatja a hajhullást
  • tisztíthatja a vért
  • gazdag tápanyag ellátottsága miatt alkalmazható memóriajavításra, érelmeszesedésre
  • asztmás rohamokat is csökkentheti

Hogyan kell alkalmazni?

Méregtelenítés céljából naponta háromszor étkezés előtt egy csapott kávéskanálnyi fehér mustármagot kell vízzel vagy teával lenyelnie, egészben, szétrágás nélkül.

A kúra időtartamát tekintve fontosnak tartjuk, hogy megkezdése előtt térképeztesse fel a szervezetét Biorezonanciás vizsgálattal, ahol képet kap jelenlegi állapotáról, ugyanis nem mindenkinek egyformán jó ugyanaz a méregtelenítő eljárás. Vannak bizonyos élelmiszerintoleranciák és nem ritka a mustármagra való érzékenység.

Natur-Med gyógyközpontunkba képzett biorezonancia specialistáink rövid idő alatt, fájdalommentesen, tűszúrás nélkül információt tudnak adni milyen méregtelenítő eljárást, lehet alkalmazni.

vissza