• Kedves Pácienseink!

    Kedves Pácienseink!

    Aktuális járványügyi szabályokat betartva rendelőinkben Covid nyilatkozatot kitöltve és hőmérséklet ellenőrzés után maszkban fogadjuk pácienseinket!

Mondj búcsút a puffadásnak!

2016.06.27.

Mondj búcsút a puffadásnak!

Biztos veletek is gyakran előfordul, hogy főétkezések után azonnal puffadni, gázosodni, böfögni kezdesz? Nem te vagy az egyetlen a problémával.
A Natur-med Gyógyító központunkat legnagyobb százalékban emésztési problémákkal keresik fel, aminek a hátterében valamilyen ételintolerancia áll.

Mi a különbség az intolerancia és az allergia között?

Az élelmiszerintolerancia okozta tünetekért az emésztőrendszer a felelős, míg az élelmiszer allergia okozta tünetekért minden esetben az immunrendszer működési zavara áll. Az immunrendszer allergiánál bizonyos anyagokat, mint élelmiszerekben található fehérjéket, adalékokat, és más összetevőket hibásan ismer fel és ellenanyagot termel. A tünetek az allergén elfogyasztása után pár órával jelentkeznek.

Az ételintolerancia nem allergia!

A szervezet ebben az esetben, nem védekezésben van, csak nem termelődnek bizonyos emésztő enzimek az emésztőrendszerben. Ilyen például, a manapság igen gyakran előforduló Laktóz intolerancia is ahol nem termelődik a laktóz nevű enzim ami a tejcukor lebontáshoz nélkülözhetetlen. A másik nagyon gyakori probléma, amit biorezonanciával mérünk az a glutén érzékenység mely gyulladásokat, bélnyálkahártya sérülést, puffadást, hasi fájdalmakat, székletproblémákat okoz. A tünetek itt napokkal később jelentkezhetnek enyhe vagy súlyos formában az elfogyasztott élelmiszer mennyiségétől függően egyszerre többféle tünetet okozva.

  • Bőrelváltozások
  • székrekedés, hasmenés, puffadás
  • álmatlanság
  • migrénes fejfájás

Natur-medical gyógyító központjainkban többféle módszerrel meg tudjuk állapítani mely étel-vagy kémiai összetevők állnak kiváltó okként. 

  1. Biorezonanciás allergia és intolerancia vizsgálat. Kb 260 ételre, kémiai összetevőkre
  2. Vega Teszt: elektroakupunktúra elvén működő eljárás. Vizsgálat során több mint 400 anyagról állíthatjuk meg fél órán belül, hogy felelős-e az ismert vagy esetleg ismeretlen eredetű allergiás tünetekért.

A vizsgálati módszer:  a kézen található akupunktúrás pontok elektromos potenciaváltozásait méri, érzékelő elektróda segítségével. Segítségével kimutathatók olyan allergének is, amelyeket a hagyományos tesztekkel nem sikerül megtalálni!

Kapcsolatfelvétel

E-mail címem *:
Telefonszámom *:
Üzenetem, kérdésem *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza