• Kedves Pácienseink!

    Kedves Pácienseink!

    Aktuális járványügyi szabályokat betartva rendelőinkben Covid nyilatkozatot kitöltve és hőmérséklet ellenőrzés után maszkban fogadjuk pácienseinket!

L-lizinnel a herpes vírusok ellen!

2014.12.18.

L-lizinnel a herpes vírusok ellen!

Mi okozhatja a Lizin hiányt és miben található?

L-lizinnel a herpes vírusok ellen!

A lizin a fehérjéinket felépítő esszenciális aminosav, amelynek alapvető szerepe van a csontok és bőr szerves állományát alkotó egyik legfontosabb fehérje a kollagén képzésben. Emellett immunrendszert erősítő hatása van és vírus ellenes hatását is igazolták. Hiányában a táplálékkal bevitt Kalcium nem tud beépülni a csontokba.

Mi okozhatja a Lizin hiányt?

A lizin hiánya csökkent fehérje szintézist, vírusfertőzésekre való fogékonyságot eredményez.  Szélsőséges esetben a lizin a B3 vitamin hiányához vezet.

Miben található Lizin?

Teljes értékű fehérjékben, tojásban, húsban, halban fordul elő. Azonban ezeknek, az élelmiszereknek a fogyasztása nincs hatással a herpesz vírusra, mert ezekben a lizin argininnel fordul elő, és az argininre szüksége van a herpesz vírusoknak, hogy szaporodni tudjanak. Ezért ha már érzed a tipikus tüneteket, akkor ne fogyaszd az az argininben gazdag ételeket, mint mogyoró és más olajos magvak, mert segítik a herpesz vírus szaporodását.

Az L lizin készítmények számos ellenőrzött kísérlet által bizonyítottan „herpesz stop hatásúak” abban a fázisba állíthatják meg a vírusok szaporodását, amikor elkezdjük a szedését. 1- 2 g lizin bevételével az égető érzés azonnal elmúlhat, és 2-3 napos kúrával megelőzhető a további tünetek megjelenése.

Rengeteg szakkönyv szól a lizin herpesz ellenes hatásáról, csontritkulás megelőző hatásáról, szív és érrendszeri problémák kiegészítő terápiájaként ajánlják. Linus C. Pauling kétszeres nóbeldíjas kémikus 1994- ben ezt nyilatkozta: „mostanra elértem azt a pontot, amikor a lizin, és a c vitamin megfelelő alkalmazásával csaknem teljes ellenőrzés alatt tarthatom, gyógyíthatom a szívrohamokat”.

Ha vegetáriánus vagy, ha gyakran vannak megfázásos vírusos megbetegedéseid gyakori herpesz fertőzésed, akkor gondolnod kell a lizin hiányra, és célszerű azt pótolni.

Javasoljuk mindenki számára legalább egy évben egyszer a Biorezonanciás állapotfelmérést, ahol tájékozódhatunk fizikai állapotunkról, vitalitásunkról, immunrendszerünk működéséről, oxigénszintünkről, rejtett kórokozóinkról, vitamin-ásványi anyag, aminosav szintünkről, kialakulóban lévő betegségeinkről, lelki állapotunkról. Láthatjuk az auránkat, csakráinkat, szerveink működését, hormonháztartásunkat. Megtudhatjuk mik a számunkra ajánlott és nem ajánlott élelmiszerek. Egy helyen, rövid idő alatt, fájdalommentesen tudhatunk meg szervezetünkről, illetve saját magunkról nagyon fontos információkat.

Forrás: Debreceni egyetem Élelmiszertudomány és minőségbiztosítási tanszék jegyzetei.

vissza